Thursday, 26 April 2012

Femur Fracture ~

Bismillahirahmanirrahim =)
Tanggal 16/11/2011 satu kejadian yang tak diingini berlaku, jam 2.00 petang.
Akibat main paintball, jatuh. Ku sangka hanya terseliuh, sebab masa jatuh kaki terpelecok :"(
place kejadian pusat kokokurikulum Bukit Mertajam.
Ambulans datang, masuk jabatan kecemasan Hospital Bukit Mertajam.
Then xray or ct-scan tak ingatlah, doctor cakap kaki patah. Teruss mengalir airmataa. Aku tabah mendengarnya. Seolah-olah tiada apa yang berlaku kerana aku rasa biasa, mybe terlalu awal, rupanya take time T_T
be strong Saff.
Allah tidak akan menguji hambanya kalau dia tak mampu, so means aku mampu !! fight2.
Mujahadah itu perlu, if not syaitan being cheated. 

Malam pulak naik ambulans lagi, ke hospital Seberang Jaya. Ya Allah betapa sakitnya kaki ini. Allah saja yang mengetahui, mybe kafarah dosa juga. Selama ini terlalu banyak dosa.. Allah ampuni daku.

Seminggu di hospital bagaikan orang tak tentu arah, hilang tujuan. Allahu rabbi. Counting day by day bila lah nak operation, tulang dalam dah kebas, sapu macam2 ubat. Tulang dah masuk angin,. Hari yang dinanti2, telah tiba dan secara tiba2 doctor cakap pagi ni operation. Terkejutt. Nasib baik adila teman semalaman, and then kena puasa 6 jam. Hehe, selama aku duduk di hospital bukan makan sangat punn, tak lalu, yang tukang perabihh adalah pelawat2. HAHA, mcam dorg yang sakit. Adila thanks byk2 teman saya. Sayang awak baby. *gelaran nama dia.

22/11/2011
Hari operation telah tibaaa. excited, badan terketar-ketar masuk bilik bedah. 4 jam dalam bilik bedah. Pukul 12.30 kuar bilik bedah. Long timeee.

23/11/2011
Fisioterapi. Adehh, badan terlalu lemah lagi, dah fisio. Tensionn. Doctor cakap boleh discharge hari ni. Yeayyy, Alhamdulillah. Tak sabar nak balik rumah.. Sebulan tak mandi!!!!! ape korang rasa, mesti rimas kan. Tapi ujian Allah itu sangat manis.

Hari seterusnya bulan2 pergi appoinment dengan doctor, buat xray. And now 27/4/2012 Alhamdulillah, boleh jalan lebih kurang 3 minggu dah. Syukur.

Counting day, need to second operation. Scared..Tawakkaltu a'allah.
Sekiann. Secebis pengharapan dari Ilahi, be strong.

     branula, tempat cucuk untuk masukkan air dalam badan.

                                                                                   contoh tulang paha kiri yang patah.
                                                            
                                                                       filem xray ke4, nampak besi takk? =)

Syukran kathir kepada kawan-kawan, dan cikgu-cikgu kerana sudia bacakan yasin untuk saya dan terima kasih datang melawat. Moga Allah balas kebaikan kamu semua.
To my parents terima banyak2 habiskan duit kat hospital banyakkan, termasuk kos operation.
I love u mom and dad !!

Sahabatku, ann, dila, aziah, zarifah, nazirah, fati amira, syahirah, su, ain umai, aiman, ain syu, kak lang, dan kesemuanyaaaa. TERIMA KASIH SGT2. sayang korg, infinity =)
moga ukhwah kita diredhai Allah.

Dari hamba Allah yang dhaif.

2 comments: